Příběh HALO 2

Pokračujeme v příběhu HALO trilogie (první část). Tentokráte je v textu více pojmů pod původním anglickým názvem, které jsem raději nepřekládal, protože by v češtině tak nevyzněli.

HALO 2


Ocitáme v Covenantském svatém městě High Charity, kde probíhá soud s jedním s Elites. Slyšení je vedeno u High Council, což je Covenantská vláda, zastoupená duchovními vůdci Prophet of Truth, Prophet of Regret a Prophet of Mercy. Elite Commander je obviňován z toho, že umožnil zničení HALO (Installation 04, Alfa Halo, HALO z první hry). Je obviněn, odveden pryč a mučen. Nakonec mu je načelníkem Brutes Tartarusem vypáleno znamení hanby.

Master Chief, který se vrátil zpět k Zemi, se účastní briefingu na stanici Cairo, umístěné na orbirtu Země. Ceremoniál je však náhle přerušen, když High Prophet of Regret spolu s malou covenatskou flotilou zaútočí na stanici s cílem zničit její zbraňové systémy. Admirál Terrence Hood pověřuje Master Chiefa, aby spolu s mariňáky zabránil zničení stanice. Covenantům se podaří zničit stanice Malta a Athens, ale Cairo se jím díky zásahu Master Chiefa zničit nepodaří. Přesto je zemská obrana natolik oslabena, že již nic nebrání Covenantům na planetě přistát. Master Chief tedy spolu Cortanou unikají na lodi Amber Clad a přistávají nedaleko města New Mombasa v Keňi, aby se mohli vypořádat s Covenantskými jednotkami na Zemi. Během pozemních soubojů s nepřáteli Cortana dešifruje informaci o tom, že jedna z lodí se pomocí slipspace vrací zpět. To je šance, která se nemusí opakovat a tak se Amber Clad s Master Chiefem na palubě nenápadně připojuje za nepřátelskou loď a opouští naši soustavu neznámo kam.



Mezitím potrestaného Elite Comandera navštěvují High Prophets of Truth a Mercy a přicházejí s nabídkou jak znovu získat zpět svou čest. Nabízejí mu možnost stát se Arbitrem, nejvyšší funkcí Elites. Bude sloužit a naplňovat jejich vizi "Velké cesty". Ta se má naplnit aktivací HALO, které považují za svaté a tím dojít k osvícení. Jako první mise, je mu svěřen úkol, vypořádat se se skupinou kacířů, kteří se oddělili od Covenantské společnosti a usídlili se na plynové stanici nedaleko zničeného Alfa Halo. Cílem je zabít jejich velitele Sesa 'Refumee. Po několika obtížných soubojích, nakonec velitele Kacířů poráží, je však poprvé konfrontován s myšlenkou, že Velká cesta je jen další ze lží Prophets. Arbiter se též dozvídá, že Sesa je ve spojení s 343 Guilty Spark, nazývaný Covenanty též Holy Oracle. Od něj se zřejmě odpadlíci poprvé dozvěděli o pravém účelu HALO. Ten však záhy padá do rukou Brutes.

Master Chief a ostatní na lodi Amber Clad se po průchodu slipspace portálem objevují nedaleko dalšího HALO prstence (Installation 05, Delta Halo). Jsou sice překvapeni, že existuje další HALO, přesto však sledují Prophet of Regret na jeho povrch. Během jeho sledování se dozvídají o plánu na aktivaci HALO pomocí Indexu. Master Chiefovi se nakonec podaří Prophet of Regret dostihnout a zabít, ale je zasažen Covenantskou lodí a při pádu polapen podivným chapadly a stažen do hlubin HALO. Arbiter je po návratu na High Charity pověřen dalším úkolem. Má nalézt Svatou ikonu (Index) na Delta Halo. Aby Index získal, musí zrušit štít, který chrání knihovnu, ve které je ukryt. Tím však zároveň vypouští ven Flood. Ale není jediný, kdo se snaží Index získat a tak začíná zběsilý boj mezi lidmi, Covenanty a Floods ve snaze Index získat první. Když se pak dostává do knihovny zjišťuje, že Johnson a Miranda Keyes jsou již zde. Index však nakonec získává Arbiter. Na scéně se objevuje náčelník Brutes Tartarus a překvapenému Arbitrovi sděluje, že byl vyslán proroky aby ho zabil. Shazuje Arbitra do hluboké šachty knihovny a spolu s Indexem si odvádí Johnsona a Mirandu Keyes jako zajatce.



Na scéně se znovu objevuje Master Chief, který je držen několika chapadly neznámého tvora. Zjišťuje však, že zde není sám. Vedle něho se objevuje Arbiter. Neznámá bytost se představuje jako Gravemind, vysoce inteligentní entita, která ovládá Flood. Odhaluje Arbitrovi, pravý účel HALO a také to, že žádného spasení skrze jeho aktivaci nedosáhnou. Ten však stále odmítá uvěřit. Gravemind mu tedy ukáže znovu oživeného Prophet of Regret, který je nyní jeho součástí. Má však sebou také 2401 Penitent Tangent, což je monitor (strážce HALO, podobně jako 343 Guilty Spark) Delta. 2401 a Prophet of Regret spolu diskutují o pravé podstatě Velké cesty. Arbiter, který stále ještě není přesvědčen je proto Gravemindem teleportován, aby zjistil pravdu a Master Cheif je teleportován pryč též, aby zabránil aktivaci HALO.

Master Chief je teleportován přímo na High Clarity, kde nachází Prophet of Truth, který právě Covenantům oznamuje, získání Svaté ikony, Indexu. Truth uniká a tak se Chief musí probojovat za ním. Podaří se mu Cortanu dostat do covennatské sítě, kde Coratana zjišťuje, že mezi Covenanty probíhá občanská válka mezi Brutes sloužící Prophets a Elites. Situace se ještě komplikuje, když do města přilétá loď Amber Clad, která byla infikována Flood a ti nyní napadají High Clarity. Chráněn Tartarusem a jednotkami Brutes se Prophet Truth a Mercy snaží nalodit na Forerunner Dreadnought, obrovskou loď umístěnou v centru města. Spolu s nimi tam jsou i oba zajatci Johnson a Miranda Keyes. Flood infekce však napadá Prophet of Mercy a tak je zanechán svému osudu. Umírajícího ho nachází Master Chief, kterému ještě stačí sdělit, že Prophet of Truth míří dokončit to, co začali. Cortana zůstává na High Clarity, aby v případě ohrožení mohla zajistit výbuch Amber Clad. Chief Slibuje, že se pro ni vrátí a následuje Prophet of Truth na loď.



Arbiter, který byl transportován na Delta Halo, zde nachází Brutes, kteří zabíjejí Elites a Gravemidova slova tak nachází naplnění. K Arbitrovi se připojují zbývající Elites a další separatisté a spolu zaútočí proti Brutes. Osvobozují seržanta Johnsona a Mirandu Keyes a s jejich pomocí se dostává až do kontrolní místnosti Delta Halo, kde nacházejí Tartaruse, který se pomocí Indexu snaží HALO aktivovat. Arbiter poráží Tartaruse a Miranda získává Index a ruší aktivační sekvenci. 343 Guilty Spark který se zde objevil, jim však naneštěstí sděluje, že existují i další HALO prstence (celkem 7) a aktivace (byť nedokončená) Halo Delta způsobila, že ostatní HALO prstence byli uvedeny do nebezpečného pohotovostního módu. Takže nyní mohou být aktivovány všechny najednou z jednoho místa, nazývaného Archa. Forerunnerká loď se spolu s Master Chiefem objevuje na zemském orbitu a Gravemind zajímá Cortanu. Boj pokračuje.

Další díly seriálu

0 komentářů: