DOHRÁNO: Dark Souls 3: Ringed City (DLC)

Troufám si říci, že o žádné jiné hře se v posledních několika letech nemluvilo tolik jako o Dark Souls. Dokonce se hra stala žánrem sama o sobě. A když se dnes mluví o soulborne hře, je to kromě Demons Souls a Bloodborne především série Dark Souls která se každému vybaví. Zkrátka Dark Souls je skutečný fenomén. Loni jsme se dočkali třetího dílu, kterým se měla celá série uzavřít. Přeci jen po třech dílech už tvůrci cítili, že by bylo dobré tuto sérii nějak ukončit a věnovat se i jiným hrám, byť třeba založených na stejném principu. A já to jedině vítám, protože bych byl nerad, aby tato série dopadla podobně jako Assassin Creed. Zatím poslední pokračování Dark Souls jsem si loni moc užil a i přes to že hra už přišla o svůj momemnt překvapení, jsem si moc užil. Zvláště znalci série museli ocenit mnohá pomrknutí směrem ke hráčům, co mají hru prochozenou jako své boty. A právě ti, kteří ocení i letmé setkání se známými postavami či návrat do povědomých míst budou z nového DLC Ringed City nadšeni. S posledním DLC se totiž uzavírá jak celý příběh.

Do obsahu DLC se dostanete z ohniště od posledního bosse základní hry, tak i prvního DLC, což je ten nejjednodušší způsob jak do nového obsahu naskočit. Ostatně tematicky DLC přímo navazuje na konec hry a začíná i ve stejné lokaci. Hned tam se projeví vertikální design úrovní. V podstatě v celá první lokace je jeden velký pád dolů, což je v rámci série celkem originální koncept a rozhodně ne poslední. Pro mě bylo rozhodně překvapivé to, že tvůrci dokázali přijít s několika originálními nápady i monstry. Například tu máme hned několik protivníků, proti jejichž přímým útokům jste takřka bezmocní a je třeba se tak schovávat za překážky a hledat způsob jak se jim dostat na kobylku. Hned první setkání s Andělem dokáže být hodně nepříjemné, zvláště když nevíte jak se ho zbavit. A to vás pak čeká ještě jeden nový soupeř jenž si proti vám pomáhá speciální magii. Tohle DLC je zkrátka pro ostřílené mazáky, kteří hledají výzvu. Tvůrci sice říkají že doporučený level je kolem 100, ale věřte mi že v tomhle popřípadě, se každý level navíc počítá. Nezřídka kdy mě od smrti dělilo sotva pár bodů zdraví. Vždyť i ten první boss, kterého vám tvůrci nachystají do cesty mě dokázal značně potrápit. On či spíše oni jsou takovou reminiscencí na jeden z nejikoničtějších soubojů prvního Dark Souls.


Ostatně pomrknutí na hráče předchozích dílů je skutečně mnoho. Hrozně rád bych se tu rozepsal více, ale byla by to škoda, protože souboje s bossy byly vždy kořením těchto her. Snad jen dodán že u jednoho z bossů tvůrci inspiraci čerpali i z Demon Souls. Ale ani řadový protivníci vás nenechají odpočinout. Takový rytíři s planoucím kruhem na hrudi už dokáží služně potrápit, zvláště když mají v rukou takovou výbavu jako je oheň plivající štít. Naštěstí všech těchto jejich zbraní se můžete zmocnit a spolu dalšími novými zbraněmi či novou sadou +3 prstenů vám určitě pomůžou vypořádat se nástrahami která na vás čekají. Pokořit nový obsah mi zabralo několik hodin a celkový čas se bude odvíjet především od toho,  jak moc vám dají zabrat bossové. Také nová lokace se skutečně povedla a prví příchod do ní vás dokáže ohromit. Vlastníky PS4Pro pak určitě potěší fakt že spolu s DLC byl uvolněn i nový patch, který značně vylepšuje  framerate. DLC Ringed City patří podle mě k těm vůbec nejpovedenějším a je to výborná tečka tak fantastickou herní sérii jako je Dark Souls.






0 komentářů: