MouseCraft

Dobrých logických her není nikdy dost a proto jsem uvítal možnost zahrát si MouseCraft. Ačkoli název této hry by sváděl spíše k tomu čekat, že si budete stavět s myšmi, je tomu spíše naopak. Stavět si totiž budete se vším možným právě proto aby vaše myšky doputovaly kam mají. MouseCraft je na první pohled vlastně taková obyčejná logická hra, jenž čerpala inspiraci jak u série Lemmings se kterými mají vaše myšky společnou urputnou snahu pokračovat stále kupředu bez ohledu že směřují do záhuby, tak u klasického Tetrisu ze kterého zas do hry napadalo pár kostek. Jenže tahle inspirace funguje spíše podvědomě, protože MouseCraft staví na trochu jiných principech. V každém levelu dostanete k dispozici několik kostiček, které musíte rozmístit tak, abyste vašim myškám zajistili bezpečný průchod a v ideálním případě sesbírali i speciální krystaly, které budete potřebovat pro odemčení dalších levelů.

Z počátku máte k dispozici jen obyčejné bloky, ale později se přidají další tipy jako ty s omezeným počtem použití nebo explosivní. Kromě toho na vás čekají i další nástrahy v podobě robomyší či vody. Z počátku stačí jednotlivé prvky rozmístit a vypustit myšky na cestu. Později se neobejdete bez nutnosti aktivně reagovat na průchod vašich myšek levelem a stavět jim do cesty překážky či naopak bourat. Naštěstí hra disponuje možností pauzy a především vrácení se zpátky v čase a tak lze snadno korigovat vaše špatná rozhodnutí. To co mě velmi překvapilo je celkem vysoká obtížnost jednotlivých puzzlů. Z počátku kdy se učíte nové prvky zvládne splnit úkol  během minutky, ale později začne přituhovat a v mém případě nebyla výjimkou situace, kdy jsem si řešením nějaké úrovně lámal hlavu skoro půl hodiny. Splnit všech 80 levelů s maximálním hodnocení, to už je vážně výkon hodný ocenění. Pochválit tvůrce musím také za to, že ačkoli po celou dobu hrajete v podstatě ve stejných kulisách tak každý velem byl něčím jiným a neměl jsem pocit že opakují.

MouseCraft je velmi sympatická hra, která vaše mozkové závity řádně procvičí. Zvláště v menších dávkách je to skvělý způsob jak se odreagovat a zároveň nenechat váš mozek zahálet.



0 komentářů: